Waar let ik op bij de aanschaf van een airco?

Als u een airco wilt aanschaffen moet u natuurlijk op een aantal dingen letten. Wij hebben een aantal punten op een rij gezet.

Vermogen van de airco

 

Er bestaan diverse vermogenscategorieën voor airconditioning, gemeten in kilowatts (KW). De keuze hangt af van de grootte van de ruimte. Voor bijvoorbeeld een kleine kamer zoals een slaapkamer of studeerkamer wordt aanbevolen om een Mitsubishi wandunit SRK SRC van 2,5KW te gebruiken.

Voor een grotere woonkamer kan het vermogen al oplopen tot 5KW met een geschikte wandunit. Het benodigde vermogen wordt sterk beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de isolatie van de ruimte, de afmetingen van de kamer (LxBxH), het aantal ramen, het type dak en het type woning.

Het is daarom altijd belangrijk dat je je goed laat informeren door een specialist die even langs komt om de gehele situatie te bekijken en zo het beste advies te kunnen geven.

Energie label van de airco

Er zijn veel verschillende prijsklasse van airco’s. dit heeft met een aantal dingen te maken zoals de kwaliteit van het product, het aantal jaar garantie en de energie labels op het product. Mitsubishi heeft een met efficiënte energielabel A++. Dit draagt bij aan lagere energiekosten.

Type airco

Wat veel mensen niet weten is dat er ook airco’s zijn die kunnen verwarmen. Zo is de airco niet alleen meer bruikbaar in de zomer, maar het gehele jaar door.

Geluidsniveau

Het is vooraf goed om te weten of de buiten en binnen unit een silent modus of eco modus hebben. Deze dragen bij aan laag energie verbruik, maar ook aan een laag decibel geluid.