Stroomverbruik van de airco

Met de huidige gasprijzen stappen veel mensen over op verwarmen en verkoelen met stroom. Dit kan enorm veel geld schelen per jaar.  Onze airco’s hebben allemaal een zuinig energie label A+++. Hierdoor zijn de elektriciteitskosten minimaal. De airconditionings hebben tegenwoordig ook allemaal een warmte pomp ingebouwd. Dit is niet alleen zuiniger maar ook milieuvriendelijker. De airco’s zijn inventer aangestuurd. Dit systeem past zich automatisch aan, aan de omgeving. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan zal het systeem overgaan op de automatische eco modus en de gewenste temperatuur behouden op een laag niveau. De airco’s hebben uw gewenste ruimte binnen een kwartiertje warm of koud. Als u de ruimte verlaat kunt u deze uitzetten. Bij een verwarming duurt het super lang voordat u uw slaapkamer bijvoorbeeld op de gewenste temperatuur heeft en zal dit flink oplopen in de stookkosten.

Single split airconditioning

Heeft u een single split airco van Mitsubishi een uur lang aanstaan in een slaapkamer van 16m2. Zal dit zo’n 0,75 Kwh gebruiken wat gelijk staat aan € 0,14 per uur. Stel de airco staat 8 uur lang aan per dag is dit nog geen euro.  1 kWh kost € 0,185. Wanneer u 1 uur de airco aan heeft staan, dan kost dit 0,75 x 0,185 = € 0,13875, afgerond 14 cent per uur. Dit in vergelijking met de gasprijzen scheelt dit op jaarbasis enorm veel geld. Mobiele airco’s  hebben een veel hoger energielabel en zal dit een stuk duurder zijn.

Stroomverbruik van airconditioning

Ook draait een airco zelden op 100%. Sterker nog, als de ruimte eenmaal gekoeld is, draait de compressor bij moderne airco’s op een heel laag niveau. Hij hoeft alleen nog maar warme lucht af te voeren en zich niet meer in te spannen om de ruimte koel te krijgen. Daarom is het vaak ook goedkoper om een airco aan te laten staan dan om die tussendoor uit te schakelen.

Door de inverterregeling wordt de kamer in aanzienlijke tijd op temperatuur gebracht en in combinatie met de Fuzzy functie wordt de kamer nauwkeurig op temperatuur gehouden. Hiermee worden zeer hoge rendementen gehaald tot zelfs boven de 400%.